Woonhuis Kamperland - Architectenbureau BARTH
17415
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17415,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Woonhuis Kamperland

Category
Woningen
About This Project

Opdrachtgever: Familie Kamps-Klunhaar

 

Opdrachtgevers konden een mooi stukje Zeeland met bestaand woonhuis kopen. Na enkele jaren in het oude woonhuis gewoond te hebben hadden ze het idee hoe ze in de toekomst wilden gaan wonen. Met dit programma zijn we samen met de opdrachtgever aan de slag gegaan en de eerste schetsen gaan maken. Woonhuis zou net als bestaand huis weer de uitstraling moeten hebben van een dijkhuis welke zou moeten opgaan in de bestaande lintbebouwing met boven wonen en beneden slapen met daaraan gekoppeld de badkamer en een berging direct toegankelijk vanaf de buitenzijde. We hebben een ontwerp gemaakt met raamstroken aan beide langsgevels zodat er altijd contact met het Zeeuwse landschap is zonder aan de dijkzijde last te hebben van het verkeer. Het vloerniveau van de verdieping ligt 1200 mm boven dijkniveau met de kozijnen op een hoogte van 1300 mm boven de vloer. Hierdoor is de privacy ook aan de dijkzijde gewaarborgd. De noordgevel heeft een kleiner kozijn oppervlak en is daardoor meer gesloten dan de meer opengewerkte zuidgevel, wat energetisch de juiste oplossing is. De kopgevel aan de oostzijde heeft een verbijzondering door een overhoeks erkerkozijn om daarmee een prachtig beeld van het omliggende landschap binnen te halen. De woning is een geprefabriceerde HSB (houtskeletbouw) woning met een isolatiepakket van 300 mm en nog een geïsoleerde leidingszone van 44 mm. De begane grondvloer is in het werk gestort op een isolatie pakket van gesloten cellen met op de betonvloer ook weer een isolatie pakket van 100 mm met een afwerklaag. De wanden in het dijklichaam zijn ingepakte beton wanden met isolatie aan beide zijden. Samen met het 3 dubbel glas en het geprefabriceerde houten dak hebben we een energiezuinig woonhuis ontworpen waarbij de energiebehoefte minimaal is. De benodigde energie wordt verkregen uit de zonnepanelen die, ingewerkt in het pannendak, zijn aangebracht. De gevel is afgewerkt met onbehandelde WRC delen.