Studie nieuwbouw clubhuis tennisvereniging - Architectenbureau BARTH
17095
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17095,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Studie nieuwbouw clubhuis tennisvereniging

Category
Utiliteitsbouw
About This Project

Opdrachtgever: Bestuur Tennisvereniging

 

De tennisvereniging heeft te maken met een groei van de club. De concrete vraag aan ons was om een studie te doen naar de haalbaarheid van een nieuwbouwplan op basis van een globaal PvE, en het (zoveel mogelijk)hergebruiken  van de bestaande fundering. De ligging van de banen was een vast gegeven en belangrijk was dat er vanuit het clubgebouw en vanaf de terrassen   een onbelemmerd zicht was op zoveel mogelijk banen. Belangrijke wens was dat er een voldoende groot overstek boven het terras was waar de leden dan met minder weer toch buiten en overdekt konden zitten. In het overstek hebben we infrarood stralers ingebouwd zodat er bij kouder weer toch lekker buiten gezeten kan worden. Het ontwerp heeft een rug van facilitaire zaken waarin de keuken, vergaderruimten, kleedkamers en opslag is ondergebracht. Deze ligt op niveau 800+ en is eenvoudig via de achteringang te bereiken. De bar is centraal opgesteld in de ruimte en staat in directe verbinding met de keuken met ernaast een uitgifteloket. De gevel is opgebouwd uit houten kozijnen met dubbel glas tot op de vloer. Het dak wordt opgebouwd uit een lichte staalconstructie met daarop houten gelamineerde liggers en stalen dakplaten.