Rotterdam, huisartsenpraktijk 4e verd. Mathenessserlaan - Architectenbureau BARTH
17205
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17205,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Rotterdam, huisartsenpraktijk 4e verd. Mathenessserlaan

Category
Interieur
About This Project

Opdrachtgever: Praktijk van Doorn en van der Lugt

Nadat we eerder al op de 1e verdieping de balie en wachtkamer mochten upgraden voor een andere praktijk hebben we nu voor de artsen van Doorn en van der Lugt de 4e verdieping opnieuw ingericht. De bestaande indeling voldeed niet meer en was gedateerd. De vergaderruimte en pantry waren te klein en het kantoor erachter had weinig daglicht. De douche/toilet naast de lift werd niet meer gebruikt en de kantoorfunctie aan de achtergevel was alleen toegankelijk via de vergaderruimte. We hebben een ontwerp gemaakt waarbij in de vergaderruimte een pantrymeubel is geplaatst met daarbij een mogelijkheid om snel even iets te eten met een klein groepje aan het eiland. De toilet/douche is verwijderd en daarmee werd de kantoorruimte aan de achtergevel bereikbaar via de verkeersruimte. In de vergaderkamer hebben we een kozijn geplaatst om daarmee daglicht in de gangzone te krijgen, dit was voorheen een donker gedeelte. De vergaderruimte is hiermee groter geworden en multifunctioneel te gebruiken. Er is verlaagd plafond aangebracht met daarin de verlichting en de luchtbehandeling weggewerkt. Boven de vergadertafel opstelling is een akoestisch gipsplafond aangebracht. De kantoorruimte aan de voorgevel kan dmv een schuifdeur in de wand afgesloten worden van de vergaderruimte. Het toilet en de garderobe hebben we achter de pantry geplaatst.