Maasdam "Woonhuis Gatsedijk" - Architectenbureau BARTH
16706
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16706,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Maasdam “Woonhuis Gatsedijk”

Category
Woningen
About This Project

Opdrachtgever: De heer van der Linden en mevrouw de Winter

 

Iedereen heeft wel een droom! Zo ook onze opdrachtgevers: wonen op hun ideale locatie in een voor hen ideaal huis. Zij zochten een architect om hun droom te verwezenlijken en lieten de woningcatalogus achter zich. We ontwierpen samen met hen een woning waarbij er gewoond wordt op de eerste verdieping ivm de ligging aan de dijk en het polderlandschap. Naar de dijkzijde een gesloten gevel en naar de polder een open gevel. De woning kenmerkt zich zowel in het exterieur als in het interieur door het gebruik van natuurlijke materialen. Enerzijds robuust staal en donkere baksteen, anderzijds de warme kleur en verfijning van oregon-pine kozijnen en een trap van bamboe hout. Naast de woning hebben we een muziek/geluidstudio i.v.m. de werkzaamheden van de opdrachtgever ontworpen. De bouwfysische eisen van deze functie zijn totaal anders dan de woning en daarom fysiek gescheiden van het wonen. Het dak is ontworpen als dakterras en verbonden met de woning. Het gebouw is in massa ondergeschikt aan de woning en in materialisatie familie.