Landsmeer de Gouwe Basisschool "St. Augustinus" - Architectenbureau BARTH
16640
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16640,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Landsmeer de Gouwe Basisschool “St. Augustinus”

Category
Scholen
About This Project

Opdrachtgever: Amsterdamse Stichtingen voor Katholiek Onderwijs (ASKO) te Amsterdam

 

De opgave luidde: het terrein van de bestaande school te herverkavelen zodat er ruimte zou komen voor een nieuwe basisschool en woningen. Tijdens de bouw moest de bestaande school blijven functioneren. We ontwierpen een gedeeltelijk twee-laagse school op het speelterrein van de bestaande school en de voorgevel op de rooilijn van de bestaande bebouwing. De noord en de zuidgevel zijn grotendeels gesloten ivm de inkijk naar de buren. Deze gevels zijn van elkaar verschoven om lichttoetreding en uitzicht te verkrijgen. De centrale hal die samen met het speellokaal de ontmoetingsruimte van de school vormt heeft een verhoogd dak zodat het daglicht diep in de school binnendringt. De begane grond is uitgevoerd in rode baksteen en de verdieping in contrast hiermee als een zinken doos.